Hopp til hovedinnholdet

Han er lei seg og føler seg lite verdsatt i familien.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg føler meg litt lei og lite verdsatt for tiden, ikke det at foreldrene mine synes jeg gjør mye og er stolt av meg men blir lei meg når jeg hører om alle andre så får så mye penger for å gjøre ditten og datten. Men jeg får nesten aldri noe for det jeg gjør.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt (16)

Det er trist å lese at du opplever deg lite verdsatt for tiden og ikke har det bra. For at dine foreldre skal forstå det og kanskje gjøre noe med det, er det viktig at du snakker med dem om det som er vanskelig.

Jeg synes det er fint at foreldrene viser deg at de er stolte av deg og viser at de ser at du gjør mye. Det er ikke alle som har foreldre som ser det, så der er du heldig.

Jeg forstår det slik at du føler at det er litt urettferdig at du ikke får like mye penger for det du gjør og bidrar med i familien, som andre du kjenner, og at det gjør at du blir lei deg og føler deg lite verdsatt.

Familier er forskjellige. I noen familier kan foreldrene være mindre opptatt av penger, men vise at de setter pris på det ungdommen gjør ved å bruke ord og kjærlighet, men andre ønsker å gi penger også.

I tillegg er det viktig å tenke på det økonomiske aspektet - noen familier har mer penger å rutte med, mens andre ikke har det og må være veldig bevisst på hva pengene går til.

Hvordan det er i din familie, vet jeg ikke, men det jeg anbefaler deg er å ha en samtale med foreldrene dine. I samtalen kan du fortelle dem hvorfor du føler deg lite verdsatt og hva du ønsker. Det er ikke bra at du skal ha det sånn og da er det viktig at foreldrene dine får vite om dette. Det kan hende at de kan se på deg at det er noe i veien, men hvis du ikke forteller dem, vil de ikke klare å gjette seg til det, og da blir det kanskje ikke bedre.

Jeg legger ved flere artikler som jeg håper du vil ta en titt på.

Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd