Hopp til hovedinnholdet

Vennene mine setter ikke pris på pengene de får. Hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, akkurat nå føler jeg meg veldig lei meg fordi alle vennene mine pleier hele tiden å få penger av foreldrene sine og besteforeldrene sine, hun ene bestevennen min hun pleier å få 500 kroner bare helt tilfeldig av besteforeldrene sine også pleier hun alltid å få penger av foreldrene sine visst hun skal ut til byen eller ett annet sted, det er flere av vennene mine som får det samme, jeg pleier nesten aldri å få noen penger når jeg drar til byen i det hele tatt, jeg får det bare visst det er noe jeg MÅ ha, å visst det er noe igjen må jeg alltid gi det tilbake, jeg får heller aldri mye penger, bestemoren min er den eneste som lever av alle besteforeldrene mine, hun pleier å gi meg 200 kroner i bursdags gave, å jeg blir kjempe lei meg fordi alle vennene mine virker ikke takknemlig og oppfører seg som om det sier seg selv å få penger, jeg får aldri nesten noe å må alltid bruke mine egne, jeg har fortsatt penger igjen fra bursdagen min for ett år siden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har venner som får greit med penger av besteforeldrene sine, og av foreldrene sine, til å dra til byen og bruke penger. Du derimot får bare penger om du må ha noe, og får ikke like mye økonomisk støtte av din familie. 


Jeg forstår at du synes det er dumt av vennene dine å ta dette for gitt, og at de ikke er spesielt takknemlige for det. Jeg skjønner at det kanskje er ubehagelig å høre de ta pengene de får som en selvfølge, når du selv ikke har det sånn. Det er nok ikke noe gøy å høre på, når du må spare bursdagspenger mens de får litt penger hele tiden. 

Det er dessverre sånn at noen mennesker er utakknemlige, og noe mennesker tar det de får for gitt. Dette er jo ikke bra, og det er absolutt ikke en strålende kvalitet å være utakknemlig. Men jeg synes du burde tenke på det at du skjønner at de burde sette mer pris på det de får, er en bra ting. Dette sier jo noe om deg, og hvor ydmyk og takknemlig du er. 

Det er utrolig bra at du setter pris på det du får. Dette er en bra kvalitet å ha, og det skjønner nok vennene dine når de modner litt selv. Jeg skal også legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva prioriterer du å bruke penger på?

Jente handler på nett (colourbox.com)

Mange opplever at de bare må ha de nyeste tingene, enten det er en mobil eller en merkejakke. Noen ganger fordi du vil selv, og andre ganger fordi det blir forventet. Men hvordan skal du prioritere med et slikt press og så mange fristelser?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd