Hopp til hovedinnholdet

Familien min har veldig dårlig råd, er det noen som kan hjelpe oss?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, familien min har ganske dårlig råd for tiden. Det har vært sånn i noen år nå og det er veldig stramt. Mange ganger kan det gå lenge uten at vi har noe særlig utvalg i kjøleskapet fordi vi ikke har råd til å kjøpe ny mat fordi foreldrene mine må spare til å betale regninger og slikt. Moren min blir veldig lei seg når hun ikke kan gi meg og søsteren min noen ting fordi hun har veldig lite penger hver måned. Både mamma og pappa jobber men de tjener rett og slett ikke godt nok. Er det noe muligheter for hjelp? Er det noe jeg får gjort? eller noe de kan gjøre? går det an å få hjelp fra kommunen? jeg vil ikke at mamma og pappa skal føle seg som dårlige foreldre bare fordi de har dårlig råd. Mamma gråter av det en gang i blant. Jeg har hatt jobb selv men jeg måtte slutte fordi det ble for mye for meg, siden jeg har skole også og jeg sliter mye med angst og depresjon så jeg klarte rett og slett ikke mer. Er det noe form for hjelp for oss?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er så utrolig fint at du tar kontakt, det er kjempeviktig å snakke med voksne når du kjenner at livet blir vanskelig. Og selvsagt er det vanskelig når det er slik det er for dere. 

Ja, det er noen som kan hjelpe, blant annet NAV. Du kan selv ta kontakt med det lokale NAV kontoret der du bor, og be om å få snakke med noen. Du vil finne telefonnummeret på kommunale sider, eller du kan google det.  Det finnes ordninger for familier som sliter og har dårlig råd. Dersom du synes det er vanskelig selv, kan du snakke med helsesøster på skolen din, eller helsestasjon for ungdom, og få hjelp der. De vil også kunne hjelpe deg for å finne kontakter på NAV. Du bør bare ta kontakt så fort som mulig, og ikke vente, selv om jeg skjønner at du kan grue deg for å søke hjelp. Du er flink som tar ansvar, lykke til.   


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd