Hopp til hovedinnholdet

hva kan vi gjøre  - har dårlig rå

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg flytta fra pappa (hvor jeg bodde fast), til mamma for litt over et år siden ved og dra til barnevernet og sa at jeg ikke ville hjem fordi pappa brukte masse vold og andre ting. Men så sa barnevernet at vi skulle ha en rettsak imot pappa, men mamma ville egentlig ikke dette for det var ikke noe vit. Han lot oss være ifred. Men så gjorde barnevernet det uten tillatelse og dette kostet masse penger for mamma og vi har mistet over 35.000 kroner. Hva kan vi gjøre? Mamma jobber i barnehage og vi lever veldig dårlig nå. Hun har såvidt hundre kroner på konten tredje uken i måneden

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du flyttet fra faren din til moren din fordi faren den brukte vold. Det er bra du sa fra for det er straffbart å utløve vold, særlig mot barn! Og ingen barn skal vokse opp med foreldre som utøver vold.

Du skriver at barnevernet hadde en rettsak mot faren din, mot deres vilje og at moren din har tapt penger på det. Det er vanskelig å forstå hva slags sak det kan ha vært som har gjort at moren fikk utgifter. Kan det være at faren din ikke betaler barnebidrag?

Jeg foreslår at moren din snakker med NAV, slik at de vurdere om hun har rett til noen ytelser slik at deres økonomi kan bedres, evt at hun kan ha rett på bidragsforskudd.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd