Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får jeg ikke barnebidrag lenger?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Mamma er sykemeldt og har vært det i mange år. Mamma sliter da med økonomien da hun røyker titallervis med røyk om dagen, og hun er dårlig på hva hun ska bruke pengene sine på og ikke. Pappa skal egentlig betale barnebidrag, men han har «jukset» på papirene til NAV for så å skrive at han bor alene (noe han slettes ikke gjør, han bor med «stemoren» min, datteren hennes og min bror). For det første, er det ulovlig? Og hvorfor får ikke mamma inn barnebidrag lengre? Alt dette går utover meg, og på grunn av at moren min ikke er utdannet/ noe klok, ikke vondt ment(!). Jeg fikk heller ikke sommerjobb i år, så jeg føler at livet mitt ikke kommer noe steds. Sier ikke at penger er alt, men ting/opplevelser koster penger...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Selv om du ikke har fått deg sommerjobb ennå, bør du ikke gi opp å finne en.  Se her for noen gode råd og tips.  Hvis du er på Facebook kan du også få noen gode råd og tips om sommerjobb på JOBBLYST.

Når det gjelder barnebidrag og regelverket rundt dette, kan du se litt informasjon på våre nettsider.  Hvis din mor ikke får barnebidrag lenger, bør jo hun kontakte NAV for å sjekke hvorfor.

Din mor kan også kontakte vår tjeneste for hjelp med økonomien hennes.  Se mer informasjon i denne linken.

Håper du skjønte dette og var til hjelp for deg :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd