Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spart penger, foreldrene mine tok halvparten, har de lov til det?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har spart opp penger ganske lenge og hadde akkurat rå til et vr headset. Men så tokk foreldrene mine nesten halvparten av pengene. Jeg fikk ikke en gang vite hva de brukte det på. Jeg vet at vi har dårlig rå men er det lov at de tar penger fra meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har spart penger for å kjøpe deg et headset, men nå har foreldrene dine tatt nesten halvparten. Du sier at dere har dårlig råd, men du lurer på om de har lov til å ta av dine penger.

Jeg tenker at dette ikke høres greit ut. Du hadde spart lenge, og hadde sikkert gledet deg til å kjøpe noe du hadde ønsket deg. Har foreldrene dine sagt noe om at de har lånt pengene av deg, og at du skal få de tilbake?

Du må snakke med foreldrene dine, og si at du vil ha pengene tilbake. Dersom du ikke får det, kan du kanskje snakke med en voksen som du stoler på, og be om hjelp? Kanskje en lærer på skolen, eller helsesøster?

Du kan lese mere i vedlagte artikkel. Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem bestemmer over pengene dine?

Penger til konfirmasjonen (ung.no)

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd