Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke kjøpe det jeg ønsker meg

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 05 som prøver å kjøpe fifa 19. Mamma synes ikke jeg burde få det siden man dytter spillerne så man faller å skader seg. Mamma mener at en på min alder er for liten til å dytte folk. Når jeg sier at de andre får lov, sier hun at jeg er en spesiell gutt, med spesielle behov, og sier jeg må holde kjeft. Jeg har prøvd å se om jeg har nok penger til å kjøpe spillet selv, men jeg er fattig.....

Besvart 22.11.2018 09:27
 

Svar
Hei

Det er sånn at foreldre bestemmer over barna sine og barnas penger til de er 18 år. Det er likevel et unntak: Penger unge har tjent på egen jobb ved siden av skolen har de rett til å disponere. Dersom du kan tjene penger på småjobber for de du kjenner eller i nabolaget, kan du få mulighet til å spare opp nok penger til å kjøpe det du ønsker deg.

Mammaen din ønsker nok det beste for deg, men for hvert år som går framover vil du få større og større mulighet for å klare deg selv og til å bestemme over ditt eget liv.

Lykke til!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvem bestemmer over pengene dine?

Penger til konfirmasjonen (ung.no)

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd