Hopp til hovedinnholdet

Familien min har dårlig råd, og jeg liker ikke maten vi har

Annet 14 år
 

Spørsmål

Hei, vi har dårlig råd. Ingen av foreldrene mine er i stand til å jobbe, og derfor har vi dårlig råd. Vi er en familie på 5, jeg føler at jeg hele tiden er sulten, men greier ikke å spise fordi jeg ikke liker noe av den billig maten vi kjøper. Jeg har spurt pappa om han kan kjøpe annet type pålegg enn det vi har i kjøleskapet fordi jeg og mine søsken klager hele tiden på det. I går så for pappa på butikken og kjøpte "nytt" pålegg som han påstår er NYTT! Men neida, der er jo selvfølgelig ikke nye typer av pålegg. Jeg sier til far min at jeg ikke liker pålegget, men da blir han sint og skriker. Han påstår at jeg liker det, og når jeg sier at ingen av påleggene er nye eller noe jeg liker så klikker han helt og det går utover meg. Jeg driver EKSTREMT mye med idrett, jeg er tynn og er ganske sikker på at jeg sulter meg selv ihjel. Vi eter middag kanskje 3-4 ganger i uken, og når vi ikke har middag så sier han vi skal "ete" skiver. Så dem dagene spiser jeg medt sukker :P

Besvart 06.12.2018 09:35
 

Svar
Hei på deg.

Det var leit å høre at foreldrene dine ikke kan jobbe, og at dere har dårlig råd. Det er trist at du føler det slik du beskriver rundt dette med mat.

Jeg tenker at hvis du ønsker å ha oftere middag, kunne det være en ide om du snakket med foreldrene dine og spurte dem om du kan lage middag 1-2 ganger i uka? Du kan spørre dem om hvor mye penger du kan bruke til å handle middag for, og hjelpe dem på den måten? Hvis man er litt kreativ, er det mye godt man kan lage som ikke koster mye.

Søk på nettet etter rimelige middager, og følg med på reklame som kommer i posten. Man kan spare mye på å handle på salg.

Utover dette, kan du også spørre faren din om du kan få lov å handle litt pålegg selv, slik at du får noe du liker? Det er ikke så lett for foreldrene dine å gjøre alle i familien fornøyd når de må handle på et lite budsjett. Så hjelp dem litt, kanskje det kan være en god løsning?

Det er også mulig å ta en tur til helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom og ta en prat der om hvordan du har det. Helsesøster har mye kunnskap om mat og helse, og om hva kroppen din trenger i årene som kommer. Du trener mye, og er i vekst og utvikling, derfor er kosthold viktig.

Jeg legger ved noen artikler som jeg håper kan være til hjelp for deg. Håper dette var til hjelp for deg og lykke til videre.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Familier med dårlig råd kan få støtte til aktiviteter

Fortvila gutt i sofaen (colourbox.com)

I Norge skal du ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter og gå i bursdag, selv om foreldrene dine har en vanskelig økonomi.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din