Hopp til hovedinnholdet

Kan je si i fra til moren til kameraten min noe selv om han ikke vil?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var hos vennen min her om dagen men når jeg kommer inn ser jeg at gulvet i andre etasje altså taket til 1 etasje er helt skeivt. Det har kanskje sunket 5 cm på venstre side. Jeg sier dette til kameraten min men han blir helt fra seg fordi jeg kommenterte noe med hans ting å klikket. Han er veldig usikker på seg selv og derfor ville han ikke høre. Men jeg er redd fordi det begynner å bli store sprekker i enden av ene huset og jeg vil fortelle moren hans før huset faller sammen at det synker men kameraten min lar meg ikke hva gjør jeg??

Besvart 16.12.2018 21:42
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er lett å forstå at du er bekymret for at huset til kameraten din skal falle fra hverandre. Tenker du at de ikke er klar over det? Det er en sannsynlighet for at de er klar over dette. Dette høre sårt ut for kompisen din. Det kan hende at det er noe som er vanskelig for familien. kanskje oppfattet han de som kritikk av hjemmet hans. Hvorfor tror du at han ikke vil at du skal si i fra.?

Har foreldrene dine kontakt med moren hans? Kan du få sagt fra gjennom dem? Hvis du ikke klarer å la være å si i fra, tror du det er noen måte kameraten din vil kunne tilgi deg? Det er ikke ditt ansvar å følge med på deres eiendom, men det er forståelig at du bryr deg. Kan du får fortalt ham at dette handler om å bry deg om ham?

Dette er ikke lett, Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd