Hopp til hovedinnholdet

Vil danse ballett, men skolen støttes ikke av Lånekassen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, er 16år gammel jente. Jeg bor med mamma og ho er den eneste med foreldrerett på meg og betaler for meg. Jeg danser ballett og har lyst å slutte på VGs for å starte på den norske ballett skole som jeg har kommet inn på, jeg har tenkt mye gjennom valge og vet det er ballett jeg vil gjøre, i tilleg til vil ballett skolen hjelpe meg fremover og bli bedre, jeg føler jeg er avhengig av den for å kunne fortsette videre i livet. Skolen er ikke godkjent av Lånekassen og skolen ligger i Oslo og jeg kommer fra Bergen. Mamma har ikke råd aleine til å betale for meg så jeg kan bo der, og jeg har ikke fått noe jobb, selvom jeg egt ikke har tiden til det med tanke på skole og ballett. Jeg lurer på hva gjør man når du vil noe så veldig og det er viktig, men ikke har råd? Går det Ann å ringe å spørre lånekassen om jeg kan få stipend?

Besvart 23.12.2018 06:39
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du har en idrett/dans du er så interessert i, det kommer nok til å gi deg veldig mye fremover. Og vi skjønner godt at det ikke er så lett hvis du ser på skoler som er dyre, og dere ikke har så god råd. 

Det går alltid an å ringe kundetelefonen til Lånekassen for å spørre om det du måtte lure på, men dersom det er snakk om en utdanning som ikke er godkjent for støtte i fra Lånekassen, så må du nok dessverre være forberedt på at svaret sannsynligvis vil være nei.

Vi legger ved en artikkel om andre fond og stipender som finnes, kanskje du kan finne et for deg. Det kan også være at det finnes andre utdanninger innen dans som kan være av interesse, i så fall kan utdanning.no være et sted å starte.

Ellers er det et tips å kontakte skolen du er interessert i, og høre med dem om de har noen tips til ulike stipender, legater eller lån som kan være vanlig til denne skolen. Vi vet jo ikke hvor mye den koster - men hvis den ikke er støttet av Lånekassen, og du ikke finner noen stipender eller legater, så er nok den eneste måten å få det til på, at du og moren din forsøker å skaffe disse pengene på et annet vis, gjennom et lån i banken eller lignende. Dette er jo ikke sikkert at går, men det er uansett viktig at du snakker med moren din om dette, slik at hun også kan fortelle om hva som er mulig for dere. 

Lykke til! Vi er sikre på at du får danse ballett, om det så er på denne skolen eller en annen. Bare spør oss igjen :)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stipend, fond og legater

Eurodesk

Lånekassen er ikke den eneste veien å gå for å få finansiert studier enten i Norge eller i utlandet. En skjult pengekilde kan være forskjellige typer fond og legater. Det finnes også stipend og legater til andre formål enn utdanning.

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd