Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye koster antidepressiva?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, er en jente på 20 år som sliter med depresjon og angst, har vært hos legen der dei sa jeg skulle begynne på antidepressiva, har aldri brukt det før så jeg lurer på hvor mye det koster da jeg ikke har råd til dyre medisiner :// trenger virkelig svar - MH

Besvart 08.02.2019 06:55
 

Svar
Hei jente 20 år. 

Det er sannsynlig at antidepressiva som er skrevet ut til deg er på forhåndsgodkjent refusjons-liste. Da betaler du bare en liten sum hver gang du henter ut medisinen. 

Du kan sjekke om det som er skrevet ut til deg står på denne listen. Skriv inn navnet på medisinen i søkefeltet og trykk "søk", så vil du se om det står på listen. 

Hvis det ikke står på listen, må du snakke med fastlegen og høre om den kan skrive ut et annet, som står på denne listen. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd