Hopp til hovedinnholdet

Har far ansvar for å kjøp mat til en datter/sønn som er student?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Er det forsvarlig av far å ikke kjøpe mat til en som studerer og som ikke har inntekt eller støtte fra staten? (Han har heller ikke bidratt veldig mye ellers i oppveksten.) Hjelp!

Besvart 28.02.2019 16:06
 

Svar
Hei

Foreldre har forsørgelsesplikt overfor barna til de er 18 år eller til de er ferdig med videregående opplæring. 

Som student kan du søke studielån. Studielån og eventuelt stipend fra Lånekassa skal bidra til å dekke levekostnadene som student. For mange studenter er ikke studielån og stipend nok til å dekke både levekostnader og boutgifter. Derfor jobber mange studenter ved siden av studiene.

Mange foreldre strekker seg nok ganske langt for å hjelpe barna sine. Om man er i stand til å bidra er jo også avhengig av egen økonomi.

Faren din har ikke plikt til å forsørge deg mens du er student. Kanskje er det bedre at du utnytter muligheter for studielån og eventuelt stipend eller at du finner en deltidsjobb ved siden av studiene, slik at du ikke vil være avhengig av hjelp fra faren din.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd