Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få støtte til behandling og såle, jeg har plantas fascitt

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 19 år som har jobbet som servitør siden jeg var 16. Etter noen måneder inn i jobben fikk jeg plantar fascitt i begge føttene. Jeg dro til legen og ble henvist til en såle/sko tilpasning, men jeg dro aldri fordi jeg ikke hadde råd. I dag jobber jeg både i restaurant og i klesbutikk, hvor jeg får veldig vondt i føttene. En av grunnene til at jeg har jobbet siden jeg var 16 er pga. at min mor er uføretrygd og har derfor ikke råd til å betale mine utgifter og måtte derfor trå til selv. Enda verre er det nå som jeg er myndig og NAV krever at jeg skal hjelpe mor selv når jeg ikke tjener så godt med penger. Jeg har prøvd å gjøre litt forskjellig for å få føttene til å bli frisk, men jeg tror siste utvei er trykkbehandling og kjøp av godt dempende sko, hvor begge behandlinger er dyrt. Jeg har virkelig ikke pengene til det og går på skole fulltid + vonde føtter som gjør at jeg ikke kan jobbe nok til å få råd. Finnes det noe form for støtte jeg kan få? Takk på forhånd!

Besvart 25.03.2019 11:05
 

Svar
Hei!

Det er mulig at det du trenger inngår i det som kalles ortopediske hjelpemidler. Tenker da først og fremst på tilpasning av sko/såle. 

Jeg ville tatt kontakt med fastlegen igjen, og spør om henvisningen fortsatt gjelder eller om du trenger en ny. 

Ta så kontakt med leverandøren eller legespesialisten du er blitt henvist til, og hør hvor mye du må betale for såle/sko tilpasning. Som regel må du betale egenandel, men vi vet ikke hvor mye den er på. 

Så lenge du går på skole, så er det Lånekassens stipend og/eller lån du må klare deg på, samt inntekt fra deltidsjobbene du har. Dine foreldre har også plikt til å hjelpe deg økonomisk, hvis de har råd til det, så lenge du går på videregående skole. 

Du må nok selv prøve å spare de pengene du trenger til dette, kanskje du kan begynne med å få såle/sko tilpasning, og se om dette hjelper. 

Ring oss gjerne på 55 55 33 33, så kan vi avklare dette over telefon.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd