Hopp til hovedinnholdet

Store humørsvigninger

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hva som feiler meg. Av og til elsker jeg noe eller noen, men bare noen sekunder etterpå hater jeg alt og alle! Hvorfor skjer dette? Er det bare hormoner? Hva kan jeg gjøre?

Besvart 19.05.2019 20:59
 

Svar
Hei

Det høres ut som humørsvigninger. Det er vanlig med humørsvigninger i puberteten. Det henger sammen med at dine hormoner er i full sving akkurat nå. Dersom du har andre bekymringer eller vansker å tenke på vil dette også være med på å få humøret til å svinge ekstra. En liten trøst er at etterhvert som du kommer lenger inn i puberteten så vil humørsvigningene bli mindre.

Mange ungdommer har det som deg og opplever dette som svært slitsomt. Mange skjønner ikke helt hva som skjer med dem, og hvorfor humøret svinger så mye. Noen ungdommer opplever disse svingningene som mer krevende enn andre.

Det hjelper å snakke med noen du stoler på om hvordan du har det. Det hjelper å snakke om det som er tungt og vanskelig, og ikke minst kan det forebygge slik at problemet blir større. Du kan snakke med dine foreldre, en slektning eller helsesykepleier på skolen.   

Legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd