Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få råd til å kjøpe bunad?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig lyst på vestfoldbunad når jeg blir littegrann eldre sånn ca 15. År. Men deg koster ca 23.000 og jeg vet ikke hvordan jeg/mine foreldrene kan å råd til det. Og når alle vennene mine skal få det vil jo jeg selvfølgelig også ha det.

Besvart 24.05.2019 10:43
 

Svar
Hei

 

Jeg forstår veldig godt at du vil ha lyst på bunad, det er jo som du sier mange som får det av foreldrene sine. Sånn som jeg ser det så er det noen alternativer du kan vurdere. Det er jo en stund til det er aktuelt ennå så du har jo litt tid til å finne ut hva som passer for deg. Jeg lister opp noen alternativer nedenfor.

  1. Kjøpe en billigere bunad. Det finnes kanskje noen bunader som er til salgs på for eksempel Finn.no eller lignende som du kan kjøpe, som ikke koster så mye som 23.000 kr. 

  2. Spare sammen og ta en liten jobb. Du og foreldrene dine kan kanskje lage en plan om å spare opp litt hver slik at dere sammen kan få råd til å kjøpe en bunad. Hvis du f.eks. også får en liten ekstra jobb på f.eks. et bakeri eller en butikk eller lignende så får du kanskje litt ekstra som du kan spare. Du kan jo også ønske deg penger til en bunad fra familie og venner når du har bursdag og til jul, da får du litt av alle som kan bli en del til slutt. Når man går sammen om å spare for å få til noe, så er det kanskje ekstra gøy når man da får kjøpt det.

  3. Kjøp en drakt i stedet for bunad. Det finnes veldig mange fine drakter som også er billigere enn en bunad, kanskje det er noe du kan se på? Det finnes mange drakter med mye historie og mønster, du kan sikkert se på forskjellige husflider eller på Finn.no om du finner noe som du liker der.

Dette ble et litt langt svar, men håper at du kanskje ser at dette er noen alternativer som hjelper deg, eller som du kanskje kan finne din versjon av.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd