Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hindre broren min i å være skadefro?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har en storebror som har veldig bra jobb, han er 25, tjener sikkert rundt 800 tusen lovlig. Samtidig har jeg en onkel som har tatt veldig dårlige valg økonomisk og idag har store problemer og en syk kone, og måtte flytte på sosialbolig med deres 4 barn. Broren min er skikkelig hånlig over det og skadefro, jeg vet at det er frustrasjon over at han ikke har kjæreste. Jeg har sagt at det er når han tenker slik at det skremmer jenter vekk, men han nekter å høre, han snakker ofte med pappa i tlf om kjæresteemne og om å ta livet sitt, han er veldig desperat og han lar det gå utover onkelen min som aldri hadde problemer med jenter i sin ungdom, og det er ikke fair. Han sier selv at han tar mange initiativ over jenter, men at de ikke liker ham, jeg holder det for veldig sannsynlig, fordi han er veldig smart og 186cm høy og veldig flott, god til trompet og når han er positiv, er han fantastisk. Hjelp meg, hvordan kan jeg hjelpe ham til å skjønne at han må slutte å være skadefro

Besvart 29.05.2019 13:27
 

Svar
Hei


Det er flott at du ønsker å hjelpe broren din. Det er ikke alltid like lett for andre å se hvordan oppførselen deres påvirker de rundt seg. Jeg vil rett og slett råde deg til å gjøre broren din oppmerksom på konsekvensene av oppførselen hans. Hans skadefro påvirker folk sine liv. Her kan du f.eks forklare hvordan du oppfatter situasjonen med onkelen deres. 

Ikke vær redd for å være litt streng med ham. Kanskje den ærlige sannheten er akkurat det han trenger å høre for å innse at han må slutte å være skadefro. Det kan også være en idé å si fra med én gang du merker at han oppfører seg skadefro. På denne måten vil han få vite akkurat hva slags situasjoner han er skadefro i og hva som eventuelt trigger det. 

I bunn og grunn er det han som må ta valget om å endre oppførselen sin. Det beste du kan gjøre er å si fra og vise ham hva slags konsekvenser det har. Du kan eventuelt også snakke med foreldrene deres om det. Kanskje de ser det samme og ønsker å hjelpe.

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd