Hopp til hovedinnholdet

Er familien min rik?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke helt om familien min er fattig, normal eller rik, fordi pappaen min tjener cirka 150 tusen i måneden (ca.2mil i året) fra en av jobbene hans, mens mamma er frilansskribent så det er ikke alltid hun tjener noe. Jeg er enebarn men vi har en hund. Jeg har relativt mye «sosse» klær, men mamma klager alttig over at hun har lite penger å når hun først har noe penger brenner det opp i lomma hennes. Legliheten vår er ca.130 kvadrat meter og ligger på Frogner . Er vi fattige, rike eller helt normale? Vi drar på feire til utladet vært år men ikke med fly, paga hunden. Håper på svar! På forhånd takk

Besvart 18.06.2019 11:06
 

Svar
Hei

Når vi sammenligner din families inntekt med gjennomsnittlig inntekt i Norge vil nok de fleste si at med 2 mill i årsinntekt er dere blant de rike. Hvor mye penger man har er jo også avhengig av hvor store utgifter man har. 

På Frogner i Oslo finnes mange av de aller rikeste i Norge. Her er leilighetene de dyreste i hele landet. Dersom man har tatt opp et stort boliglån for å få kjøpt en stor og fin leilighet på Frogner, kan man ha så høye månedlige boutgifter at det kan føles som mye av inntektene går til å betale boutgifter.

Siden det er mange rike i område, venner mange seg til at både de selv og de man sammenligner seg med har god råd og kan kjøpe både merkeklær og alle andre ting man ønsker seg - i tillegg til å dra på dyre ferier.

Det er veldig mange familier i Norge som ikke har råd til verken store og fine boliger, merkeklær eller dyre ferier. Du er derfor privilegert og heldig sammenlignet med de aller fleste.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd