Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha realfagsmatte for å studere kjemi?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, ung.no. jeg skal begynne på vgs etter sommer. og jeg vil gjerne bli kjemiker i fremtiden. så for å bli kjemiker må man ta realfags matte og vanskelig matte på vgs? jeg er ikke god i matte og jeg sliter den faget. og må jeg ta T-matte i første klasse på vgs?. hvis du svarer dette ja. så jeg vet ikke hva skal jeg bli i fremtiden. det eneste jeg vil bli er å bli kjemiker. - Takk for svaret!

Besvart 28.06.2019 20:38
 

Svar
Hei

Spennende at du vil bli kjemiker! 

Les gjerne om yrket kjemiker her på utdanning,no, og dette yrkesintervjuet med en kjemiker.

Det stemmer nok at du må ta realfagsmatte på videregående, og du kommer nok ikke unna at disse fagene må være tatt før du begynner på utdanningen. Du kan se oversikten over hvilke utdanninger du kan ta her. For å komme inn på utdanningene må du ha matematikk R1 (eller S1 og S2) og R2 eller en fordypning i et annet realfag.

Så du må nok ta T-matte og så realfagsmatte for å komme inn. Mange syns dette er vanskelig, men samtidig kan det jo gå veldig bra hvis du øver og trener, og kanskje du får en flink mattelærer som kan hjelpe deg!

Vi tenker at du tar en prat med lærer og rådgiver når du begynner på skolen - da kan de hjelpe deg å gjøre et godt valg rundt dette :)

Lykke til, og god sommer! 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd