Hopp til hovedinnholdet

Familien min har dårlig økonomi

Jente 17 år
 

Spørsmål

vi har skikkelig dårlig økonomi. pappa er vår eneste inntekt (fam på 4) og han får ikke den største summen i lønn. det er tøft. her er greia: jeg spør ikke om penger fordi jeg vet vi ikke har det. så når jeg trenger ting til f eks skole så kjøper jeg det ikke. på vg2 hadde jeg ikke hengelås til garderoben, det endte opp med at noen hadde rotet i tingene mine mens vi hadde gym og lagt ein snusboks oppi baggen min. dette merka ikke jeg og jeg kom hjem som normalt og lot baggen nede slik at mor kan vaske klærne mine slik hun sier. hun fant den, og tror ikke på meg ang situasjonen. hun sier 'vi har da søren meg råd til en hengelås, så dette tror jeg ikke på' men vi har jo ikke råd til vaskemiddel eller nye glass når de gamle knuses.. så dette vet jeg ikke stemmer. og om du lurer: jeg får kun utstyrsstipend som går til foreldrene mine sine kontoer slik at vi har et tusen kr ekstra til mat. jeg har nå mistet tilliten til foreldrene mine pga økonomien vår og vet ikke hvordan jeg kan fikse det

Besvart 19.08.2019 13:18
 

Svar
Hei!

Det er trist å lese at familien din har så dårlig økonomi. Jeg forstår at det er vanskelig for deg å håndtere det.

Det er faktisk en del familier som har dårlig råd. Flere enn man skulle tro. Økonomien er egentlig foreldrenes ansvar, men barn og ungdom bekymrer seg ofte for det likevel.

Du skriver at du har mistet tilliten til foreldrene dine på grunn av den dårlige økonomien deres. Det høres ut som at du kanskje bør sette deg ned og snakke litt med foreldrene dine om dette. Ikke fordi du skal vite alt om økonomien, men slik at dere kan snakke om hva man kan bruke penger på og ikke.

Det er viktig for deg å vite hva du kan spørre om av penger og ting, og det er viktig for foreldrene dine å vite hva du trenger i hverdagen. Det blir ikke bedre av at du ikke forteller dem hva dine behov er. Så lenge du ikke sier noe tenker foreldrene dine at alt er i orden.

Be om at foreldrene dine setter av en tid der dere kan snakke sammen. Skriv gjerne ned ting du trenger nå i starten av et nytt skoleår, for eksempel hengelås. Du kan også fortelle foreldrene dine at du bekymrer deg for økonomien. Kanskje de kan fortelle deg noe som gjør at du bekymrer deg litt mindre.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd