Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fungerer grunnstipend på videregående?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg en gutt på 16 som nettopp begynte på vgs, mamma å pappa tjener dårlig at the moment, rundt 350 k i året ish (tjente mye bedre i 2017), å på grunn av det har jeg å mamma søkt på grunnstipend, (har 2 små søsken) det jeg lurer på egentlig er om jeg har sjans på å få det? Og eventuelt hvor mye kan jeg få. Å vis jeg får det åssen fungerer d? Får jeg liksom cash på kontoen hver mnd? Å vis jeg får nei på søknaden kan jeg søke på nytt?

Besvart 20.08.2019 15:54
 

Svar
Hei

Ut i fra opplysningene du oppgir så kan du ha rett til grunnstipend. Dersom foreldrene dine tjener mindre i år en for to år siden så er det lurt om du sender Lånekassen en e-post om det i fra Dine sider, slik at de tar det med i beregningen.

Får du innvilget grunnstipend så vil du få et stipend i fra Lånekassen hver måned.

Dersom du får avslag er det neppe noe vits å sende inn en ny, helt lik søknad, men som sagt er det lurt å sende inn oppsynligner om at foreldrene dine tjener mindre.

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Grunnstipend på videregående

Pult med skrivesaker (colourbox.com)

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd