Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter fordi familien min er fattige!

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, forrige uke feiret jeg konfermasjonen min. Vi hadde den i parken der jeg bor og grillet med engangsgrill. Vi hadde masse god potetsalat til pølsene. Men så var det tid for gavene.... Til sammen av alle i familien min fikk jeg bare 3250 kroner :( Jeg viste at familien min ikke var så velståendes som en gjennomsnittlig norsk innvandrer familie ( jeg er fra irak men er kristen.) Så når jeg fortalte alle vennene mine om hvor mye jeg fikk så lo de av me og fant opp mange vitser. Til og med polakkene i klassen min fikk mer penger enn meg, de kalte meg biedny bak ryggen min :( :( Det betyr fattig på polsk :'( jeg tenkte på og kjefte på mamma og pappa for å vere så fattige men det er ikke deres feil :( Jeg skulle ønske jeg hadde mer penger, det eneste som gjør oss litt antifattige er mercedesen faren min kjøpte da han kom til norge. Vet du om noen plasser der du kan få deg en jobb slik at jeg kan ha like mye penger som ivertfall polakkene i klassen min? på forhånd takk. Jeg er sannsynelig vis nødt til å lese svaret på dette spørsmålet på en skole pc. Foreldrene mine må pantsette datamaskinen for vi er inne i en vanskelig periode. Vannligvis hadde jeg hatt en venn å sjekke svaret på men ingen vil være med meg etter de fant ut at jeg var fattig. Skal ikke konfirmasjonen være en lykkelig dag ??? :( Også har du noen råd for hvordan jeg skal oppføre meg blandt andre mennesker? Jeg tror jeg har det som blir kaldt "mangel på sosiale antenner"? I tilfille lurte jeg på om du hadde noen nyttige internettsider angående adferd blandt andre og lignende??? :) takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver inn til oss!

 

Dessverre er det slik at det er mange barn og unge som lever i familier med veldig dårlig råd. Det er også dessverre slik at det er mange barn og unge som lever i familier der man ikke har råd til så fine og store pengegaver.

 

Konfirmasjon handler ikke om å gi og få store og dyre gaver. Ordet betyr bekreftelse. Opprinnelig handlet dette at de unge i overgangen il voksen bekreftet løftet som foreldrene ga ved dåpen om å leve i tråd med guds vilje.

 

I nyere tid har konfirmasjon vært mest en markeringen av overgangen fra barn mot voksen. Det som er mest synd er at det mest blitt en anledning å få penger og lite annet. Ingens verdi blir målt i penger men hvem man er som person. Det er leit at denne dagen ble så tung for deg.

 

Når det gjelder det å ha dårlige sosiale antenner kan det være ganske mye og virke på mange måter det er vanskelig å vise deg til noe meningsfylt uten å vite mere.

 

Mange som har det vanskelig synes det er godt å ha noen å snakke med. Det kan også være god hjelp i å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd