Hopp til hovedinnholdet
Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Familien min sliter med VELDIG dårlig råd, det har vi alltid gjordt... faren min er dø, han døde for ca. åtte år siden. Nå som barne pensjonen min er borte sliter mamma med å handle mat betale regninger etc...og jeg får ikke jobb. Jeg har sendt inn søknad på hundre forskjellige steder, men det er ingen som vil ha en 18 år gammel uerfaren jente. De fleste ungdomer som får jobb, får det gjennom venner, beskjente og familie. Slike kontakter har ikke vi. Det er bare meg, mamma og lillbroren min som bor her i hele landet. Jeg føler meg ikke helt bra, jeg Syns snd på mamma som må slite med alt dette. Jeg har ikke en gang feiret bursdagen min på ca. tre år... Er det ingen steder som jeg/mamma kan søke om støtte for å kunne betale for meg? Hva må jeg gjøre for å få jobb, når jeg er inne på nav og ser etter ledige stillinger og ikke finner noen i Hamar som jeg kan søke på( altså bare jobber som trenger høy utdanning er ledige)? søknad om barnebidrag over 18 skal tas fra foreldreene hvis barnet skal flytte ut, trenger penger blabla, barnet har krav om penger og støtte fra foreldrene, men hva skjer da om moren som er alene forsørger ikke har penger? btw. Jeg går bare i VG1, studiespesaliserende utdanning. Håper at dere kan svare på spørsmålet mitt, takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Det er litt vanskelig å svare helt konkret på det du spør om, da du ikke oppgir så mange opplysninger om hva familien din lever av nå.

Det beste er nok at du eller dere oppsøker Nav for å få råd om hvordan dere best kan øke inntektene i familien. Det er ikke sikkert at dere har rett på noen støtte, men det kan du også få svar på.

En av Navs viktigste jobber er å hjelpe folk med å finne jobb, og de kan hjelpe deg med å søke jobber. Det finnes nemlig jobber å få der ute, selv om man er 18 og uerfaren, og Nav kan hjelpe deg med å finne ut av hvordan akkurat du kan få denne jobben.


Med vennlig hilsen Nav (www.nav.no) i samarbeid med Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd