Hopp til hovedinnholdet

Hva har jeg rett på fra Nav?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei, eri vanskelig siuvasjon nåå for tiden har vært arbeidledig og arbeidsøker i lang periode og bor saman med foreldrene mine , de har heller ikke så bra økonomi heller lurer på om naV kan hjelpe meg ( sosialen),selv trenger jeg livsopphold til mat,klær,medisiner,og toaletsaker men har ikke råd til det og nav nekter å hjelpe meg hva skal jeg gjøre?hva har jeg rett på? ( bor i ei lita bygd der det er lite eller ingen jobb å få)men nav nekter å hjelpe meg.venter på svar takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål


Det er ikke mulig å svare konkret på om du har rett på sosialhjelp, eller hav du eventuelt har rett på, for det kommer an på din situasjon ellers. Man har rett på sosialhjelp om man ikke kan forsørge seg selv ved hjelp av inntekt, formue eller å kreve sin rett fra andre muligheter (f.eks. ved studielån når man går på skole, å bli forsørget av foreldre hvis barneloven tilsier det, osv.) Sosialhjelp er det siste sikkerhetsnettet, etter at alle muligheter er forsøkt.

 

Husk at Nav har en viktig funksjon som er å hjelpe folk ut i arbeid, og det kan du få hjelp med, men da må du be om det, og det hjelper om du har noen idé om hva du trenger hjelp til.

 

Lykke til!


Med vennlig hilsen Nav (www.nav.no) i samarbeid med Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd