Hopp til hovedinnholdet
Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 15 år, snart 16. I desember så var har barnevernet vedtatt at de skulle dekke utgifter for fritidsaktiviteter for meg siden moren min ikke hadde råd i det hele tatt, og barnevernet og skolen var så bekymret for meg at alt jeg gjorde var skole, og å passe på min lillebror hver dag. De mente at jeg burde gå på noe gøy, og å slutte med å undertrykke mine egne behov... Da gikk jeg på hip hop kurs som kostet 500kr for en gang i uka i 3 måneder. Etter en stund ble det veldig kjedelig. Kursen sluttet i april, og nå vil jeg begynne på cheerleading siden jeg er utrolig myk og god til å turne og jeg lærte meg selv opp via YouTube:D Det skal avtales med barnevernet på forhånd om hva slags aktiviteter barneverntjenesten skal betale for, og utgifter knyttet til fritidsaktivitet skal sendes som regning til barnevernet. Jeg ble veldig glad for vedtaket og setter utrolig mye pris på det de gjør, men så kom det et sjokk for meg. Cheerleadingen kostet en del... drakta er ca. 2000kr, turn sko ca. 400kr, lisens for turn utøving ca.200, og selve cheerleadinegen koster 900kr hver semester... Jeg ble veldig lei meg da jeg fikk vite prisene for det kostet noe sykt. Så jeg spør om barnevernet fortsatt da kan dekke dette for meg, eller er jeg da nødt til å begynne på hip hop igjen? Å ja, en ting til; jeg har masse arr under armhulene, og det klør veldig så nå er det brune arr der. Det er jo litt flaut med arr under armhulene når man er på cheerleading, så jeg spør om det er noen måte å få gjernet det på, som krem? Tusen takk:D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er opp til barneverntjenesten å vurdere om denne aktiviteten blir for dyr. Du må spørre dem rett og slett. Min kommentar er at det er mange fritidsaktiviteter i dag som koster en hel del. Bare det å spille fotball koster flere tusen i året når medlemsavgift, treningsavgift, utstyr, påtvungne loddbøker også videre er tatt med. Slik er det iallfall i Oslo.  
 

Når det gjelder spørsmålet om arr under armhulene, så tenker jeg at det sikkert er noe bare du tenker på og at det kanskje ikke er verdt å gjennomgå en operasjon for å få det bort. ung.no har ikke helsepersonell i fagteamet i dag, men snakk med fastlegen din for mer informasjon om det.

 

Lykke til

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd