Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil at moren min skal si at hun er glad i meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg har og har nesten alltid hatt ett dålig fårhold til min mor, vi kan ikke ha en vanlig sammtale uten at den ennder med at jeg går gråtende på romme. det føles som hun ikke vil ha meg. det som vi nesten alltid krangler om er penger. så hun får meg til og føle at det er min skyld at vi har dårlig råd. jeg har en bror som er tre år mindre en meg. og han får allt han pekker på, å det er han som er favoritten hoss mamma. og jeg har prøvd å ta opp at med hun at jeg syntes det er uretferdig at han får allt han spørr om helle tiden, og hun kjøper masse nye klær til hann hvær uke. mens jeg barre får ett plagg i halvåret. men da blir hun bare sint, å "vræler" til meg at jeg er så karvstor. så jeg er nesten aldrig hjemme får å ungå kefftingen til mamma mest mulig, men jeg føler at det er galt at jeg nesten ikke kan være hjemme uten å begynne å gråte. men jeg elsker faren min mer en noe annent. men det er en helt grusom følelse når det virker som mamma ikke vil ha meg mer. besteveninnen min har et veldig godt fårrhold til sin mor så vær gang jeg moren hennes sier at hun elsker henne får jeg tårer i øynene for jeg vil at min mor skal si det til meg og.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Når jeg leser det du skriver til oss blir jeg veldig trist. Ingen skal være nødt til å tvile på at moren din er glad i deg. Det er ikke uvanlig at mødre og døtre krangler mye når døtrene er i tenåra. Det  ofte ikke lett å snakke sammen. Da kan det være en idé å snakke med noe ande. Mange bruker skolehelsetjenesten, helsesøster eller sosiallærer. Det er også mulig å få hjelp på helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Mange familier sliter med å snakke sammen på en bra måte. Ved familievernkontoret der du bor er de eksperter på å hjelpe familier bli bedre til å snakke sammen. Der kan dere få hjelp til å løse konflikter. Du finner telefonnummeret til familievernkontoret der du bor på Bufetat.no/familie.

 

Er problemene dine hjemme mer alvorlig er det barnevernet du må kontakte.

Du kan også selv ta kontakt med barnevernet, enten ved å ringe dem der du bor eller på tlf.nr. 116 111

 

Håper dette kan være til hjelp for deg.Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd


Quiz: Hva vet du om søvn?

Er dagslys viktig for god nattesøvn?