Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine har dårlig råd, hvordan kan den bli bedre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Mine foreldere har dårlig råd til å hjelpe meg med å fare ut på kino med venner eller andre ting, og eg vet ikkje hva eg kan gjøre for at det skal bli betre. Min mor er hjemme hver dag for hun er sykmeldt. Og jobben hennes gikk konkurs. Eg tipser om forskjelige plasser der hun kunne ha åpnet en butikk, men min far vil at hun skal åpne en butikke via internett. Dette er eg imot for det blir ikkje så populært og kan gå veldig dårlig. Selv vil eg skaffe meg en jobb men eger for liten.Hva kan eg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.


Du har oppgitt at du er 14 år, og selv om du opplever situasjonen som vanskelig er det viktig å være klar over at du ikke har noe ansvar for å ordne opp i dette. Det er det foreldrene dine som må gjøre.

Dersom du ønsker lommepenger så du kan være mer sammen med venner o.l. kan det kanskje være en idé å høre med en butikk i nærheten om de trenger ekstrahjelp noen få timer i uken, eller kanskje du kan gå med aviser? Du kan også tilby hjelp til å gå tur med hunder eller lignende for naboer.
En ekstrajobb ved siden av skolen er lærerikt og en fin måte å få litt ekstrapenger på, så lenge det ikke går ut over skolearbeidet.

Husk også at hvis denne situasjonen er svært vanskelig for deg, så bør du snakke med noen voksne om dette. Kanskje kan en lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen være aktuelt å snakke med disse tingene om?

 

Lykke til!


Med vennlig hilsen Nav (www.nav.no) i samarbeid med Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd