Hopp til hovedinnholdet

Syk, og kan ikke jobbe. Hvor henvender jeg meg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. jeg lurer på hvor jeg kan henvende meg ? jeg har ikke jobb og kan ikke jobb pga jeg er syk. har barn. har kun to små beløp i mnd pga jeg har barn. sosialen gir meg bare avslag. jeg kommer ikke igjennom, fylkesmannen har 6mnd ventetid og helseombudet kan ikke hjelpe meg sier de jeg mister snart bhg plassen og boligen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.


Om man ikke har inntekt eller andre økonomiske muligheter til å forsørge seg selv har man rett til økonomisk sosialhjelp fra Nav sosialtjenesten i oppholdskommunen. Alle muligheter skal være prøvd før man får økonomisk sosialhjelp, og det kan stilles vilkår for utbetaling av sosialhjelpen.

Det er ikke klart for den som svarer hvorfor du har fått avslag, men om du er uenig i avslaget bør du klage på det selv om behandlingstiden er lang. Nav har plikt til å gi deg råd og veiledning om du ber om det.

 

Dersom du er langvarig syk, og ute av stand til å jobbe kan det hende at du bør søke Arbeidsavklaringspenger. (Les mer på den linken om hva som kreves av dokumentasjon.) Søknaden om arbeidsavklaringspenger vil ta tid, men du kan søke sosialhjelp i mellomtiden.

 

Lykke til!

 
Med vennlig hilsen Nav (www.nav.no) i samarbeid med Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd