Hopp til hovedinnholdet

Dårlig råd, men bedre enn å bo hjemme.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg jobber igjenna nav, og jeg får 2660 kr hver andre uke. Jeg skal flytte ut, men har så dårlig råd at jeg må leve på knekkebrød og vann rett og slett. Jeg synes det er en mye bedre, enn å bo hjemme. Jeg har lyst å bli selvstendig, men blir ikke det når pengene ikke strekker til. Jeg og faren min går ikke overens, han har banket meg opp til flere ganger. Moren min later som om at ingenting har skjedd, han har banket henne flere ganger. Men jeg vil ikke si i fra til politiet eller barneværnet. Men det jeg lurer på om jeg kan ha krav på penger fra NAV eller noen andre plasser? uten å nevne denne saken om at jeg ikke vill/kan bo hjemme? Håper på fort svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du ønsker å bo for deg selv og være selvstendig. Du forteller også at du jobber gjennom NAV og mottar 2660,- hver 14 dag. Du forteller videre at du ikke har det noe greit hjemme med foreldrene dine og at din far blant annet skal ha banket deg.
 
Hvis det har seg slik at du får juling hjemme av din far og at din mor bare overser dette så er det helt klart en alvorlig situasjon du er i. Det som du ikke skriver noe om er hvor gammel du er. Er du over 18 år så bør du vurderer sterkt å anmelde din far for fysisk mishandling. Forstår at det ikke er like lett av mange grunner, men det er viktig at mishandlingen du utsettes for blir satt en stopper for. Politiet har klare rutiner på slik saker og du vil få god oppfølging i ettertid. Er du under 18 år så bør du snarest ta kontakt med barnevernet og fortelle dem hva du utsettes for i hjemmet. Omsorgsituasjonen rundt deg er helt klart ikke optimalt og bør undersøkes nærmere av barneverntjenesten. Er du usikker på hvordan du skal gå frem så kan du også snakke med barnevernet uten å si navnet ditt med en gang.

Jeg tenker at det viktigste i sak er å få stopp på mishandlingen, deretter er det lettere å gjøre seg opp en mening om hvor og hvordan du skal bo fremover. Det er noe barnevernet kan si litt om men også NAV kan gi deg råd om det å bo/flytte for seg selv. De kjenner bedre til en oss hvilke rettigheter du har ved å bo hjemmefra. Jeg vil anbefale deg å være ærlig overfor hjelpeapparatet slik at de på en bedre måte kan gi deg råd som er tilpasset din livssituasjon.

Med hilsen

Alarmtelefon for barn og unge Tlf:116111
i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd