Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få flyttet ut?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke temaet for dette er, men det handler litt om med mor som har angst og dårlig råd. Jeg har blitt oppvokst med alenemamma som har levd på tryg. Helt fra da jeg var liten har hun klaget om lite penger, og hvor fælt hun har det. Når jeg var mindre tok jeg heldigvis det ikke så mye til meg, men etter årene har det blitt en påkjenning. Jeg har hatt en pappa som pleide og komme i juletidene, og bursdagen min, men det året som gikk nå har han bare sluttet helt og ta kontakt, det er sånn han er har jeg forstått fra mamma sin side. Mammaen min har angst og depprisjoner. Hun fikk diagnosen for 3-4 år siden tror jeg. Mange ganger sitter hun hjemme og klager over at livet hennes er fælt, at hun ikke har noen venner og diverse. Det er mange ganger hun har sagt rett til meg at jeg ødlegger livet hennes, og at jeg aldri er fornøyd. Det eneste hun betaler for meg er busskort, og det er et helvete å få til. Jeg får stipend, men jeg prøver å spare siden jeg aldri får penger ellers. Min søster bodde nesten aldri hjemme når hun var ung, hun fikk flyttet ut da hun var 17 fordi hun droppet ut av skolen og fikk jobb. til poenget: Jeg kan ikke bo hjemme lenger, men jeg kommer meg ikke ut. Det er som om jeg bor med en phsykopat til tider. Jeg hater å bruke disse ordene mot mamma, for jeg vet at angst gjør dem sånn, men jeg kjenner at jeg faktisk har fått deprisjoner selv etter å ha bodd hjemmme i det siste, og det går utover skolen. Jeg gråter nesten hver dag, og det er et slit. Jeg har mange venner og jeg har en god kjæreste, vi planlegger kanskje å flytte ut sammen når han får lappen og jobb, men det kan ta sin tid. Jeg har heller ikke så lyst til å flytte ut med han, for jeg føler det ikke er riktig å flytte ut nå som det blir på en måte på ''tvang'', siden det er den eneste muligheten tror jeg til at jeg skal klare å betale en husleie. siden jeg ikke kan få hjelp av noen. Jeg har pratet med søsteren min, og hun sier at jeg kan få hjelp av NAV til å flytte ut. Siden hun vet at mamma har angst og dårlig råd så er det en stor grunn til å ikke kunne bo hjemme. Å bo hjemme ødlegger skolegangen min. Og jeg går på allmen så det er ganske hard. kan jeg få hjelp noen sted til å flytte ut så fort som mulig? mammaen min kan ikke hjelpe meg, hun blir bare sur og sier at hun heller kunne gått å tatt livet sitt for da hadde jeg ikke noe med hun å gjøre, DET er et eksempel på hvor fælt det er, jeg sitter å trøster henne når hun sier sånne ting, så jeg er ikke en slem datter for å si det sånn. Jeg vil bare ikke ødlegge min egen helse. takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Så lenge du er under 18 må moren din samtykke i at du flytter hjemmefra. Hun er juridisk og økonomisk ansvarlig for deg.

 

Jeg synes det høres fornuftig å velge å flytte for deg selv for deg selv først før du eventuelt flytter sammen med en kjæreste. Det høres ut som søsteren din har gode råd til deg. Ta kontakt med NAV. Skulle moren din nekte deg å flytte ut kan du også ta kontakt med barnevernet enten der du bor eller på alarmtelefonen 116 111.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd