Hopp til hovedinnholdet

19 og bor hos kjæresten. Har deltidsjobb. Vi må flytte ut.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på snart 19, blir det om 4 dager. Men jeg og kjæresten min bor sammen hos faren hans som ikke har jobb og får penger annen hver uke. Jeg har en vaskejobb på 2 timer dagen, tjener 6000 kr i mnd, må betale 2000 kr til faren til kjæresten min vær mnd. Jeg bor ikke hjemme lenger fordi vi har hatt en del familiekrangler og sånn, så jeg vil ikke bo hjemme noe mer. Jeg trives sammen med kjæresten min og vil så gjerne flytte sammen med han! Men faren til kjæresten min han får penger av meg så HAN ikke går konkurs, sier han. Og jeg må betale legeregninger, netcom osv. Er veldig mye syk og er hos legen vær mnd.. (Skal undersøke hvorfor jeg er å mye syk.) Men det er ikke det. Jeg betaler 2000 kr for at jeg kan få dusje her hver 3 dag og spise. Før jeg begynte å betale, så var det nesten ikke noe mat i kjøleskapet, vi gikk sultne noen ganger og hadde nesten ikke noe å spise! Nå som jeg betaler 2000 kr, så er det fortsatt sånn at penga MINE går til ting HAN vil ha. Betalte han i starten av mnd, og for 2 dager siden sa han at "Har ikke penger til å kjøpe mat eller noe sagt." Også kommer han med klær, øl, melk, brus og godteri til seg selv! Han har nesten et lager oppe på rommet sitt av brus og godteri. Jeg går rundt og er stressa hele tiden å jeg og kjæresten min sliter en del pga detta. Vi er sinte og lei oss vær dag pga alt dette. Er det noe muligheter for at man kan få bostøtte eller noe sånt så vi kan flytte ut? Er det en god grunn nok? Eller må vi bare vente til kjæresten min er ferdig på skole? Jeg vet ikke om jeg takler å være her mer. Er utslitt og stressa!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.


Det er tydelig at dette er en frustrerende situasjon, og det er forståelig at det er utfordrende for deg som kjæreste å bo i denne familien.

 

Det kan hende du vil ha rett på statlig bostøtte, men i så fall må det foreligge en kontrakt, og man får bostøtte ut fra boutgiftene man allerede har, det er ikke flyttestøtte. Ta kontakt med ditt lokale Nav-kontor. De kan gi råd om hva du kan ha rett på og hvordan du bør gå frem. De kan også bistå deg med å øke din stilling.

 

Lykke til!

 
Med vennlig hilsen Nav (www.nav.no) i samarbeid med Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd