Hopp til hovedinnholdet

Dekning av utgifter til å trekke tenner?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Tannhelse og dårlig råd, jeg blir 21år i år og har en visdomstann som skal trekkes, og etter det jeg har hørt så er ikke det billig. Er for tiden i arbeidsrettet rehabilitering, så har jeg noen rett på å få dekt noe av utgiftene jeg har til tannlegen? Jeg har arbeidsavklaringspenger fra NAV. Diagnose: unnvikende, engstelig personlighetsforstyrrelse og sosial angst. Medisin: Wellbutrin Retard og Zoloft. Behandling: rehabilitering.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.


Det stemmer at det koster litt å trekke visdomstenner, men hvor mye varierer en god del ut fra hva som må gjøres. Du bør derfor snakke med tannlegen din for å få et kostnadsoverslag på dette. (Det kan hende at tannlegen må henvise deg til spesialist.) Antakelig vil staten refundere en del av det det koster, så regningen for deg trenger ikke bli så ille.
Du kan sikkert også få delt opp regningen dersom den er stor og du har vansker med å betale alt på en gang.
Tannleger varierer i pris. Pass på at du ikke betaler mer enn du må. Snakk med den kommunale tannhelsetjenesten om de vet om tannleger som har et moderat prisnivå.

 

Dersom man har store utgifter til nødvendig tannbehandling som man ikke kan dekke selv, ved hjelp av inntekt, formue eller andre økonomiske rettigheter, kan man i noen tilfeller få dekket noe i form av økonomisk sosialhjelp fra Nav sosialtjenesten. Der forholder man seg vanligvis også til en egenandel pr år, så det er stort sett når tannbehandlingen blir svært omfattende at man kan få innvilget noe derfra.

 

For øvrig: Ordinær tannbehandling er gratis frem til man fyller 18 år. Etter dette, og frem til det året man fyller 20 betaler man kun 25% av prisen, resten dekkes av det offentlige.

Med vennlig hilsen Nav i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd