Hopp til hovedinnholdet

Avslag fra Lånekassen. Har jeg krav på støtte fra Nav?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Det har seg slik at jeg går på 2.vgs og har flyttet hjemmefra og har relativt lav leie (2500). Jeg har søkt om bostipend fra lånekassen, grunnet at jeg ikke har mulighet til å bo hos noen av foreldrene mine p.g.a deres dårlige økonomiske situasjon. De har rett og slett ikke råd til å ha meg boende. Begge er uføretrygdet. Jeg har fått avslag om bostøtte fra Lånekassen, og slik ting er nå vil jeg ikke ha råd til mat om noen måneder. Jeg søker på jobber og har gjort det i nærmere et år nå, men har ikke fått noen tilbakemeldinger trolig grunnet lite relevant arbeidserfaring. Jeg lurer på om det er noen andre muligheter for støtte? Jeg har ikke vært i kontakt med NAV, men slik som det ser ut på nettsidene har jeg ingen rett til noen form for støtte ettersom jeg er student uten barn. Hilsen frustrert student...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Så lenge du følger ordinær videregående opplæring så er det fortsatt dine foreldre som har plikt til å forsørge deg. Dette følger av barnelovens § 68.

Det er riktig, som du sier, at du som hovedregel ikke har rett på støtte fra Nav så lenge du er elev/student, da det altså er foreldre som skal forsørge deg, evt. at du har rett på lån/stipend.

Jeg kjenner ikke til grunnen til avslaget fra Lånekassen, så kan dessverre ikke si noe mer om akkurat det.

 

Det er flott at du søker jobber, fortsette med det. Du kan gjerne henvende deg til Nav for å få hjelp med dette, og du bør melde deg arbeidsledig på nav.no så fort som mulig, slik at du kan benytte selvbetjeningsløsningene der.

Det er nok også lurt at du snakker med foreldrene dine om økonomien. De har altså plikt til å forsørge deg etter evne, og dersom de ikke gjør det kan du kreve bidragsforskudd gjennom Nav.

 

Lykke til videre, med skole og jobbsøking!

Med vennlig hilsen Nav i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd