Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å flytte på hybel for å gå på videregående 4 timer unna, men mamma mener jeg ikke klarer å bo alene.

Jente 15 år
 

Spørsmål

okok jeg har veldig lyst til å søke på et videregående som er sånn 4 timer borte fra der jeg bor nå og flytte til en leilighet for meg selv i det området, men mamma sier at jeg trenger noen til å ''passe på at jeg kommer meg på skolen og sånt'' men jeg klarer fint å bo alene og komme meg på skolen selv??????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kanskje det kan være lurt om du viser moren din at du kan klare å bo alene? I så fall kan du vise henne at du klarer å stå opp tidlig på morgenen, lage mat, gjøre lekser på egen hånd. Det er også fint om du kan snakke med henne og vise at du har en plan for hvordan du skal klare deg alene. Det er også viktig å tenke på hvordan du skal klare deg økonomisk. Husleie, mat og andre utgifter kan ofte koste mer enn hva du får i stipend. Kanskje du må få deg jobb ved siden av. Moren din har ansvaret for deg til du er 18 år, og det er hun som bestemmer om du kan flytte eller ikke. Men hvis du viser at du kan ta ansvar, så kan det jo hende hun skifter mening.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Flytte for å gå på skole – kan foreldre nekte deg?

Gutt diskuterer med faren sin (colourbox.com)

Planlegger du å gå på en skole langt unna? Irritert fordi foreldrene dine nekter deg å flytte hjemmefra? For man har jo rett til å velge hvilken skole man vil gå på selv, har man ikke? Eller? Her finner du reglene.

Les mer

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra