Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overbevise foreldrene mine om å dra på utveksling? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er når 14 år og går i 9.klasse. Jeg har sykt lyst til å dra på utveksling til USA i 2. klasse på Vidregånde, men foreldrene mine sier bare "Nei". Mamma kjenner folk som må ha byttet familie 3 ganger og hun tenker bare på det negative. jeg har kjempe lyst til å dra. Jeg har 3 spørsmål. 1. Hvordan kan jeg overbevise dem at jeg kan dra? 2. Er det noen steder man kan få det billig eller hvor mye koster det sånn ca? 3. hvilke organisasjoner fins det og hvilke organisasjoner er best å ambefale?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil på utveksling! 

1. Vi kan dessverre ikke fortelle deg hvordan du kan overbevise foreldrene dine å dra, men jeg vil råde deg til å snakke sammen med dem. Fortell dem hva du tenker og hvor mye dette egentlig betyr for deg. Vær så ærlig og saklig som mulig. Men til syvende og sist så er det jo de som bestemmer og du må respektere det de bestemmer. Det er jo også noen år til du kan dra på utveksling, så du har god tid på å snakke med foreldrene dine om dette. 

Det er supert at du ønsker å dra på utveksling. Å bo i et fremmed land kan gi deg mange gode opplevelser du ikke ville opplevd hjemme i Norge. Jeg vil også minne deg på at du alltid kan studere etter videregående. Det er mange som velger å studere eller utveksler i studiene etter videregående. Du har også mange andre muligheter for å reise som for eksempel; språkreise, au pair o.l. Du kan lese mer om det på UngInfo sine nettsider. 

2 & 3. I denne artikkelen har vi samlet en oversikt over de ulike godkjente utvekslingsorganisasjonene og mer informasjon om det å dra på utveksling i Vg2. Jeg anbefaler deg å lese den, og kontakte organisasjonene du kunne tenkt deg å reise med. Da kan du få svar på kostnad o.l. Vi kan dessverre ikke anbefale én organisasjon, men det lureste er å velge en utvekslingsorganisasjon som er godkjent av Lånekassen. 

Ta gjerne en prat med rådgiver på skolen din og rådgiver på den videregående skolen du starter på. Hen har mest sannsynlig gitt informasjon og hjulpet tidligere elever som har ønsket å dra på utveksling. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Erfaringer fra lærlingtid i utlandet

Kristine Lundby (Foto: Mireia Rodrigo)

For mange kan det virke fristende å ta hele eller deler av lærlingtiden i utlandet. Vi har pratet med to jenter som bestemte seg for å gjøre det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra