Hopp til hovedinnholdet

Min familie er i et arvedrama, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Min familie er i et arvedrama, mormor døde for litt siden, og foreldrene mine har ikke mange penger, stort set fordi faren min tok veldig dårlige valg da han var ung, og vi bodde hos henne, og hun har veldig mye penger, og ga stort alt til faren min, og onkelen min, som bor i Japan og Tyskland, og er steinrik, gik med på det, men morfaren min ønsket (da han døde) at onkelen min skulle ha førsteret til å kjøpe huset til barndomshjemmet, og han kjøpte altså faren min ut, også for mer enn han trengte, faren min tok det imot med åbne armer, men det gjorde at vi måtte flytte til utenfor byen, og jeg skiftet skole og har mistet mye kontakt med mine venner, og nå står denne villaen altså tom nesten altid, onkelen er i Norge maks 2 ganger om året. Han har tilbudt at vi kunne få bo der, men faren min ville ikke bo i et hus som eies av broren min, jeg har tryglet ham om å ta det imot, men han hører ikke, hva skal jeg gjøre, det er ikke meg som har vært bortskjemt som barn og aldri tatt ansvar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det med arv er veldig vanskelig. Når det både er penger og følelser inne i bilde kan det fort bli konflikter. Jeg skjønner at det synes det er vanskelig å forstå hvorfor det å ta i mot det tilbudet, men dette handler sannsynligvis om viktige følelsesmessige ting for faren din. Han tenker kanskje at dere bor bra nok for ikke å gå på akkord med seg selv.

Det er heller ikke altid lett å vite hvilke krangler som foregår mellom andre og hva avtaler egentlig handler om. Det at du gjerne vil kunne får lov å bo i et bedre hus er forståelig. Men hvor du skal bo er til syvende og sist  dine foreldres avgjørelse. 

Det er synd at du opplever at faren din ikke hører på deg. Er det noen andre som kan hjelpe deg? Kan moren din snakke med ham? Kan det være en ide å skrive et brev til ham?

Det er dessverre opp til ham hvordan han forholder seg til å ta i mot hjelp av andre, selv om det han påvirkning på deg. Dersom dette går hardt utover familiens liv kan det hende at barnevernet vil ha noe de skulle sagt. Dette kan du eventuelt snakke med Alarmtelefonen 116 111 om.

Noen ganger er det å få snakket med helsesøster eller sosiallærer, det kan hjelpe bare å snakke med noen.

Håper dette er til nytte!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Arveregler

Jente leser et dokument (colourbox.com)

Står du oppført i testamentet til en person som er død, er du arving. Du er også arving dersom det står i arveloven at du som barn, forelder eller lignende er det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra