Hopp til hovedinnholdet

, jeg har gått på vg1 i et fylke som ikke jeg bor i, så jeg søkte vg2 i fylket mitt. Dette er pga. ferier, familie og kjæresten min. Jeg og kjæresten min som blir 18 til sommeren, har snakket om å flytte inn på hybel sammen etter sommer ferien. Da har vi vært sammen i 1år og 6 måneder, og jeg ser på dette som en mulighet for at jeg kan lære meg voksenlivet.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har gått på vg1 i et fylke som ikke jeg bor i, så jeg søkte vg2 i fylket mitt. Dette er pga. ferier, familie og kjæresten min. Jeg og kjæresten min som blir 18 til sommeren, har snakket om å flytte inn på hybel sammen etter sommer ferien. Da har vi vært sammen i 1år og 6 måneder, og jeg ser på dette som en mulighet for at jeg kan lære meg voksenlivet. Det eneste problemet er at jeg selvfølgelig har søkt, og jeg angrer ikke. men jeg er redd for hvordan mamma og pappa kommer til å reagere på dette. Siden jeg har ikke sagt dette til de enda. Moren min er ekstremt "overbeskyttende" og hun kan fort bli veldig sur om hun tror jeg gjør dette bare pga. kjæresten min (noe jeg absolutt ikke gjør) Jeg har gjort det pga. familien min, og ferie situasjonen. Hvordan kan jeg si det til de uten at de blir sure, eller oppgitte? jeg trenger virkelig hjelp, for jeg tenker på dette hver dag, og blir veldig sliten av det. Mvh. urolig jente på 17 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!


Takk for at du skriver til oss i ung.no. Det er forståelig at du vil komme nærmere både familien din og kjæresten din. Jeg har også forståelse for at dere ønsker å prøve å flytte sammen, selv om dere er unge. Det er en fin måte å bli bedre kjent med hverandres vaner og uvaner på.

Men foreldrene dine kan forlange at du skal bo sammen med dem til du er 18 år. Nå bor jo du likevel borte på hybel , så overgangen blir ikke så stor, men det vil jo koste dere en del å leie hybel/leilighet slik at dette er noe dere også må tenke over. ( noe der også sikkert har gjort)

Om du forklarer for moren din at du først og fremst savner familien din og vil komme nærmere dem og at du også vil være nærmere dem. Du kan jo først spørre moren din hva hun hadde sagt om du fortalte henne at dere ønsket å flytte sammen? Det kan jo være hun allerede har tenkt disse tankene selv også?  Og jeg tenker også at moren din vil synes det vil være veldig hyggelig å få deg nærmere også!

Jeg legger ved noen nyttige artikler!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva koster det å bo?

Flyttekasser, ung.no

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv, og hvordan finner du et sted å bo?

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Flytte for å gå på skole – kan foreldre nekte deg?

Gutt diskuterer med faren sin (colourbox.com)

Planlegger du å gå på en skole langt unna? Irritert fordi foreldrene dine nekter deg å flytte hjemmefra? For man har jo rett til å velge hvilken skole man vil gå på selv, har man ikke? Eller? Her finner du reglene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie