Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine forstår ikke hvorfor hvorfor jeg vil bytte studier.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 19 år som gikk på sykepleie studie i 2 måneder nå, og bestemte meg å slutte på studie da jeg fant ut at jeg ikke klarer å fullføre praksis delen av første året på sykehjemmet. Har aldri forventet at praksisen er så ille og vanskelig for meg. Jeg fant ut at dette yrket er ikke noe for meg. Foreldrene mine var veldig imot at jeg skal slutte, ihvertfall faren min. Mamma forsto meg veldig og var med på at jeg skal slutte og finne en annen studie til Høst 2019. Jeg har kommet med flere forslag om studier, og jeg vil studerer noe som er enkelt og få jobb med engang. Men pappa er alltid imot meg, og tenker bare på status og forventer mye av meg. Jeg klarer ikke det presset av han. Han har alltid vært imot meg, alle de årene. Jeg føler meg ingenting, føler at jeg ikke klarer å nå målene mine bare av det han sier til meg. Stygge ord; "du skal ikke lykkes, du er dum, osv." Dette er veldig sårbar. Jeg føler meg veldig trist hjemme, og orker ikke han mer. Vil flytte ut!

Besvart 09.11.2018 00:06
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er nok mange kjenne seg igjen i at man må prøve studier før man finner ut om det passer for en. det er slett ikke alle som passer til alt. Det er utrolig leit at foreldre dine ikke klarer å støtte deg. De er nok bare opptatt av at du skal få deg en god utdanning som sikrer deg jobb og et godt liv. Du har selv rett til å bestemme hvilken utdannelse du vil ha.

Dette hjelper ikke om man mistrives. Er det noen som kan hjelpe deg snakke med dem?  Du og familien din kan få hjelp til å snakke bedre sammen og løse problemer ved familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier ha det bedre sammen. Det er gratis.

I og med at du er myndig kan du flytte hjemmefra selv om dine foreldre er uenige. Du kan søke støtte hos lånekassen. Du kan også ta kontakt med NAV. Studentbolig kan du søke på også ved studentsamskipnaden der du studerer.

Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Stipend fra Lånekassa (colourbox/Lånekassen)

Hvis du slutter på skolen, mister du rett til penger fra Lånekassen. Du har plikt til å si ifra til Lånekassen om du slutter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra