Hopp til hovedinnholdet

hvor stor grunn må man ha for og flytte hjemmefra, hvis man er i fosterhjem

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hvor stor grunn må man ha for og flytte hjemmefra, hvis man er i fosterhjem?

Besvart 15.03.2019 12:59
 

Svar
Det er ikke noe klart på hva som skal til for å flytteHei

Du lurer på hvor stor grunn må ha for å flytte hjemmefra når man bor i fosterhjem. Jeg er ikke helt sikker på om jeg skjønner hva du spør om, men tror du lurer på hva som skal til for å flytte fra fosterhjemmet.

Det er ikke noe klart på hva som skal til for å flytte fra fosterhjemmet, men barn som bor i fosterhjem skal ha det bra i fosterhjemmet. Dersom man ikke føler seg trygg, eller føler at ting er ikke er bra, er det viktig at man sier fra. 

Det er flere man kan snakke med når man ikke har det bra i fosterhjemmet. Du skal ha en tilsynsperson som bør snakke med, du kan snakke med helsesykepleier på skolen, eller du kan snakke med kontaktpersonen din i barneverntjenesten.

Lykke til

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Flytte?

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer

Jeg bor i fosterhjem og trenger noen å snakke med

Jente tenker (colourbox.com)

Det kan være flere grunner til at du bor i fosterhjem. Foreldrene dine kan ha samtykket til plassering i fosterhjem eller fylkesnemnda (en domstol) kan ha bestemt at du skal bo der. Dersom du trenger noen å snakke med når du er i fosterhjemmet, er det flere du kan kontakte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra