Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å flytte hjemmefra.

Annet 13 år
 

Spørsmål

jeg er bare 13 år og ønsker å flytte hjemmefra, jeg hater livet mitt og pappa drikker seg full hele tiden mamma er død, og hunden vår rømte. jeg har lyst til å drepe meg selv og jeg vil bare dø. men jeg har en And i hagen og det er det eneste bra i livet jeg mater den hver dag kl 16.00 men jeg vil fytte med anden min vekk fra alt. plis hjelp meg hjelp!

Besvart 10.05.2019 11:52
 

Svar
Kjære deg.

Det høres ikke greit ut for deg der hjemme. Jeg blir bekymret for deg!

Du kan ta kontakt med Barnevernet ved enten å ringe eller gå innom kontoret deres. Du finner kontaktopplysningene på nettsiden til kommunen din. De vil ta deg på alvor og hjelpe deg!

Jeg vil også anbefale deg å ta kontakt med helsesykepleier på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom. De kan tilby deg støttesamtaler og også hjelpe deg med å kontakte Barnevernet, om du synes det blir vanskelig å ta kontakt selv.

Jeg legger ved noen artikler til deg og be deg om lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mye alkohol og rus hjemme?

Drikker alkohol (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra