Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil flytte hjemmefra siden min mor alltid kjefter på søsteren min.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil flytte hjemmefra siden min mor alltid kjefter på søsteren min og jeg føler det går utover meg. Moren min kjefter på henne hver dag å jeg er så lei av og høre på

Besvart 14.05.2019 22:10
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Så leit å høre at det er så vanskelig hjemme hos deg. Det er lett å forstå at mye kjefting og smelling gjør det vanskelig for deg. Er det moren din som er urimelig med søsteren din eller gjør søsteren din det vanskelig for moren din? Merker de at det er så mye kjefting? Dessverre er det slik at kjefting ofte fører til at det vanskelige blir vanskeligere.

Har du snakket med moren din om hvor vanskelig dette er for deg? Dette er det kanskje viktig at dere alle får snakket skikkelig sammen om hvordan dere vil ha det sammen i familien. Det er mulig å få hjelp til dette. Ved familievernkontoret der dere bor er de eksperter på å hjelpe familier snakke sammen og løse problemer på en bedre måte.

Det kan kanskje være godt å snakke med noen for din egen del. Helsesykepleier eller sosiallærer er ofte gode å snakke med. Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra