Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte til USA når jeg blir 18 år?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om jeg som 18 åring kan flytte til USA uten foreldre, fyller 18 i år, så har jeg kanskje tenkt å gå skole der også. og hvordan er prosessen om å flytte til et annet land?

Besvart 15.05.2019 10:54
 

Svar
Hei gutt 17 år,

USA er ikke med i EU, og derfor må du ha visum for å få lov til å flytte dit.

Det er veldig vanskelig å få arbeidsvisum i USA, og særlig hvis du ikke har noe høyere utdannelse. USA ønsker ikke å ta inn arbeidere som tar opp jobbene til amerikanerne. "Vanlige" jobber for unge mennesker, som f.eks. i restaurantbransjen og i butikker, er det stort sett umulig å få visum til.

Å få studentvisum er en helt annen sak. Hvis du blir tatt opp ved et lærested (college eller universitet) i USA kan du søke om visum, og som hovedregel blir dette innvilget så lenge rullebladet ditt er i orden og lærestedet er godkjent for høyere utdanning. 

En bachelorgrad varer i fire år, og det er svært mange nordmenn som studerer i USA. Du må ha generell studiekompetanse for å få støtte fra Lånekassen til studiene, og i tillegg er dette som hovedregel et krav for å få opptak på lærestedet.

Hvis du ønsker å studere i USA anbefaler ANSA at du begynner prosessen et år i forveien, altså sommeren mellom VG2 og VG3. Da får du flest valgmuligheter. 

Du kan lese mer om studier i USA her - ANSA Studier i USA

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra