Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg snakke med kjæresten min om at jeg er usikker på forholdet?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har en kjæreste som jeg går siste året på videregående med. Hun vil i militæret i 2 år etter skolen, i Nord-Norge, og har klare planer for hvilken divisjon hun vil inn i. Deretter vil hun gjerne reise et år i verden. Jeg synes at det er attraktivt at hun gjør det hun vil, men det er mange gutter i militæret, også gutter som ser bedre ut enn meg, og 2 år er jo ikke så lite. Jeg er redd for at hun finner en annen på den tiden, og det tror jeg ikke at jeg overlever, jeg er hodestups forelsket i henne og vil bare ha henne. Hun har vært utro mot meg en gang før, da var hun full og det var ikke planlagt, derfor fant vi sammen igjen. Skal jeg si noe om min bekymring til henne eller vil hun bare synes at jeg e umoden og teit hvis jeg gjør det?

Besvart 07.06.2019 23:21
 

Svar
Hei

Jeg tror absolutt at dere bør snakke om det. Å bære på en slik usikkerhet kan være vanskelig. Det kan også være lurt å snakke med noen utenforstående, for eksempel en venn du har, for å få et annet perspektiv på saken. 

Avstandsforhold er ikke lett, men hvis dere ønsker å få det til vil dere nok komme gjennom disse årene. Det kan likevel være lurt å forberede seg på at det kan oppstå problemer. Mitt beste råd er som sagt at du snakker med kjæresten din på en hyggelig måte, samtidig som du er tydelig på hva du føler. 

Artiklene under gir flere råd! Lykke til. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra