Hopp til hovedinnholdet

vil gjerne bo på institusjon

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er jente på 13 år(blir 14 i september) og jeg vet ikke helt hva jeg vil. Jeg vil ikke bo hjemme lenger, jeg trives der noen ganger men som regel ikke og da vil jeg ikke bo i fosterhjem fordi jeg liker jeg er ikke konfertabel med familien min, jeg vil helst på innleggelse eller institusjon. Er det mulig? Jeg her ikke vært på skolen på snart et år pga mobbing og null venner, moren å stefaren min kjefter på meg hele tiden og de liker broren min bedre. Stefaren min har også vært smålig fysisk med meg når vi har kranglet(dyttet, tatt tak i meg osv). Når vi var små pleide de å stenge oss ned i kjelleren eller ute på trappen om kvelden. Så går det da an å bli langt inn??

Besvart 04.06.2019 16:15
 

Svar
Hei jente 13 år.
Det er heldigvis slik at barn på 13 (snart 14) år ikke selv må bestemme hvor de skal bo, men de skal bo hjemme hos foreldre og/eller steforeldre.  Men foreldre/steforeldre har en plikt til å gi god omsorg til de barna de har ansvar for.  Dersom du opplever at du blir dårlig behandlet eller forskjellsbehandlet i forhold til broren din, så finnes det masse hjelp som f.eks barneverntjenesten kan gi til foreldre/steforeldre slik at de gir god nok omsorg til de barna de har. 
Dersom det er tilfelle hos deg, så kan du ta kontakt med barnevernet i den kommunen der du bor. 
Når alle mulige ting er forsøkt for at det skal bli bra nok hjemme og det ikke hjelper, så er det dessverre noen barn som må flytte, og da flytter de aller fleste til fosterhjem.  Det betyr at de får noen "reserveforeldre" som skal gi dem slik omsorg som ikke foreldrene klarte. 
Men som sagt, det aller beste er at ens egne foreldre får hjelp til å klare det selv.  Det er best for barna og det er best for hele familien. 
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Må foreldrene dine være med å bestemme om du skal ta abort?