Hopp til hovedinnholdet

Pappa døde i fjord jeg vil flytte til en ny familie. Hva burde jeg gjøre

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Så jeg har lyst å flyte heime i fra og jeg er bare 14(blir 15 i desember) og etter faren min døde for 1år sia så har ting ikkje vert det samme heime... så jeg har lyst å flytte heime i fra i ein stund til ein annen famile så jeg kan få det bedere. Men jeg vil ikkje skuffe mamma eller familen. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 09.06.2019 19:26
 

Svar
Hei

Takk for at du kontakter Ung.no


Du er ikke alene om å oppleve at hjemmet ikke er som før når en av foreldrene dør.

Du beskriver at du vil ha det bedre. Jeg er usikker på hvordan bedre? Tenker du på i forhold til sorgen så er det noe du har med deg. 

Hva tenker du om å snakke med mamma om hva du har lyst til? Er det vanskelig for deg kan du få en voksen til å hjelpe deg med samtalen. Helsesykepleier på skolen kan hjelpe deg eller en annen du stoler på. Helsesykepleier kan du og snakke med  om hvordan du har det nå etter at pappa er død.  Mener hun at du trenger mer hjelp vil hun hjelpe deg videre til rett person.

Jeg tenker det er viktig for mamma at hun vet at du har det så vanskelig etter at pappa døde. Når dere har fått snakket sammen kan dere få hjelp til å takle sorgen også når dere bor sammen. 

Alle sørger når en de er glad i er borte. Det som er rart er at vi sørger på forskjellig måte. Noen sørger lenge andre kommer fortere tilbake til normalt liv. 

Da er det fint å ha kjente rundt seg som du kan snakke med om hva som er vanskelig for deg nå.  Sorgen må bearbeides og vil være der selv om du velger å flytte bort for en stund.

Ikke noe fasitsvar på spørsmålet ditt dessverre. Det må bli hva dere i familien tenker er best for deg nå.

Jeg har lagt med noen artikler som du kan lese.

Se om du finner noe nyttig der.   

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra