Hopp til hovedinnholdet

Ida: Jeg er stort sett den eneste jenta på trinnet som ikke bruker sminke, nettopp fordi jeg syns det bare er en maske som prøver å skjule den jeg virkelig er. Tusen takk, gutt 15 år! Sånne gutter tre... Les innlegg Liten pil høyre

Kommentaren

Jente lener seg mot en vegg (colourbox,com)
Jente lener seg mot en vegg (colourbox,com)

Jeg er en jente på 13 jeg lurte på om det går å flytte for seg selv?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 jeg lurte på om det går å flytte for seg selv 16 eller litt mindre års alderen. jeg krangler vær eneste dag med mamma. sliter med selvtilliten min. MAMMA OG PAPPA hjelper ikke mye du de gjør den lavere hver eneste dag. jeg har klart å slutte med selvskadding for det meste men frykkter at jeg begynner på gjenn vis jeg må leve med mamma og pappa mer. jeg bruker en veldig sjelden gang å ta en overdose men det er 2 ganger i året så det er ikke så mye før så tok jeg overdose/kutta/brente hver dag. jeg vet at noen foreslår en famillie physolog men det er ikke det jeg trenger. eg kommer bare ikke overens med mamma og pappa. jeg klarer det ikke! jeg vet at mye kan forandre seg på 3 år men det hadde vært fint med et svar langt før jeg kan ta det valget eller jeg vet at jeg kommer til å ta det valget uansett vis det går! Hilsen meg 13!!!! <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Så trist at du ikke har det bra hjemme. Det høres ut som om du har hatt det vanskelig lenge. Har du hatt muligheten til å snakke med noen for deg selv  om dette?

 

I følge barneloven (lov om barn og foreldre) så er det dine foreldre som har det økonomiske, juridiske og oppdragelsesmessige ansvaret for deg til du er 18. Det vil si at de kan bestemme hva de tror er best for deg fram til du er myndig. Dette vil si at at du kan ikke flytte hjemmefra uten dine foreldres samtykke. De eneste som kan flytte deg hjemmefra er barnevernet.

 

Du kan selv ta kontakt med barnevernet der du bor eller du kan ringe alarmtelefonen for barn og unge 116 111.

 

Hvis du synes det er litt drastisk å gå rett til barnevernet kan de være en ide å prøve skolehelsetjenesten, en helsesøster eller en sosiallærer. Det er også mulig å få hjelp på helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, og ofte har de også en psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper dette kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra