Hopp til hovedinnholdet

Reklamasjon på fotballsko

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en mann på 20 år og spiller fotball. jeg kjøpte meg et par nye fotball-sko for 2500 kr. dette syntes jeg var litt dyrt, men jeg tenkte at når et par fotball-sko koster over 2000 kr så skal det liksom være behagelig og bruke og samtidig så skal de vare lenge. etter ca 3 måneders bruk så vasket jeg skoen en dag og tok ut sålen fra skoen, da mærket jeg at den ene sålen var større en den andre, på siden jeg kjøpte skoen så stod det at hvis det er en produksjonsfeil ved skoen så får du reklamasjon. jeg har veldig dårlig råd nå og kan dessverre ikke kjøpe nye fotballsko. så derfor lurte jeg bare på om at, hvis den ene sålen er mindre en den andre er det en produksjonsfeil? takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er riktig at du kan reklamere på en iboende feil eller fabrikasjonsfeil på skoene. Selger skal da enten utbedre feilen eller omlevere skoene med nye sko. Går ikke det kan du kreve prisavslag eller heve kjøpet. Har du lidd et økonomisk tap kan du kreve erstatning.

Du skriver at du har brukt skoene i 3 måneder mens den ene sålen var mindre enn den andre. Jeg antar at dette ikke har vært et problem for deg siden du tross alt har brukt skoene i disse månedene, men hvis den ene sålen rent faktisk er for liten, så kan det i utgangspunktet være mulig å klage til selger og få en ny såle i korrekt størrelse.

Les mer om rettigheter på forbrukerrådet.no.

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker