Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er ikke dameprodukter som bind og tamponger gratis?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg kom nettopp over et tema som jeg stusset litt over. Kvinner har jo mensen, det er det ingenting vi kan gjøre noe med. Det er en naturlig prosess som indikerer på at kroppen vår funker og at vi kan reprodusere. Så siden alle kvinner får mensen en eller annen gang i livet, hvorfor er ikke dameprodukter som bind og tamponger gratis? Ettersom vi rett og slett ikke kan unngå å få mensen. Medisiner som er nødvendige for syke personer er jo gratis. Jeg sier ikke at mensen er en sykdom, men du kan ikke velge det bort heller. Dessuten er dameprodukter fryktelig dyre, og jeg tør ikke å regne ut hvor mye penger som blir brukt totalt. Hvorfor er det ikke fokus på dette i politikken?

SVAR

Besvart 13.01.2016 12:30:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
attach_file

Å nei, ikke mensen nå!

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

 

Les mer
account_circle