Hopp til hovedinnholdet

Regningen på legekontoret ble mye høyere enn de sa på forhånd. Må jeg betale?

 

Spørsmål
Var på legekontoret å snakket med lege for at det skulle taes prøve av en flaske med mistenkelig innhold. Legesekretæren tok flasken og skulle ha 82 kr. ok. Men når pøveresultatet kom fikk jeg en regning itillegg på 1345 kr. INGEN SA AT DET KOSTET NOE MERE!
Har ikke helsepersonell opplysningsplikt?? Må jeg betale dette?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ut fra de opplysningene du gir, er det vanskelig for meg å svare konkret på om du vil ha plikt til å betale dette eller ikke. Når man kjøper en tjeneste, og får opplyst en pris, er utgangspunktet generelt sett at den endelige prisen ikke kan avvike vesentlig fra den opplyste prisen. Prisen kan imidlertid ha blitt opplyst på forskjellige måter. Kanskje legekontoret hadde en prisliste eller lignende stående fremme? Det kan videre ha blitt gjort funn som gjorde at det krevdes ytterligere undersøkelser. Du burde imidlertid ha vært forespurt om du fortsatt ønsket innholdet analysert, til tross for det store pristillegget. Du kan jo forsøke å argumentere med dette ovenfor legekontoret, og kanskje komme til et kompromiss.

Vennlig hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan klage på varer eller tjenester?

Gutt sinna med mbilen i hånda (colourbox.com)

Har du noen gang kjøpt en vare eller tjeneste som det var noe feil med? Eller kanskje varen ikke kom i det hele tatt? Da har du heldigvis flere steder du kan henvende deg. Hvilken vare eller tjeneste du har kjøpt, avgjør hvor du kan henvende deg.

Aller først er det viktig at du sier ifra til den det gjelder.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker


Quiz: Hva vet du om forelskelse?

Hva er dopamin?