Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg selge brukte klær som jeg har endret?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurte på om dere kan hjelpe meg å svare på om det er lov å selge redesignet klær? Jeg redesigner gamle, vintage levis jakker, og tenkte å selge de. Men jeg vet ikke hvor jeg skal få svar på om det er lov. Det sitter jo også Levi's merkelapper på lommen foran og inni jakken, og jeg vil ikke få noen problemer fra noen brand om jeg selger gamle plagg jeg gjør om til noe nytt. Om dere har noen linker hvor jeg kan lese om dette eller vet hvem jeg burde forhøre meg mer om når det gjelder dette, så hadde det også vært til stor hjelp. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som en gøy idè! Du har lov til å selge videre og endre klær som er dine så lenge du gjør kjøper oppmerksom på at du har endret klesplagget. Selger du klær til en annen privatperson så har de rett på å vite at det ikke er en ekte merkedesign, men at du har gjort egne endringer og således plagget til ditt. Lykke til!


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Brukthandel på nettet

Reparerer sykkel (colourbox.com)

Dessverre går ikke handelen på nett alltid som du kunne håpe. Den billige sykkelen viste seg å være ødelagt, Prada-brillene er falske og selger er borte. Her får du råd og veiledning slik at kjøpet blir så trygt som mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett