Hopp til hovedinnholdet

Er det straffbart å selge varer med feil?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har kjøpt meg et par sko fra USA fra en bedrift som heter GOAT, det de gjør er at de sjekker om alle skoa man kjøper er ekte eller falske, og gir bekreftelse eller authentication på at de er ekte.Når jeg har fått dem og prøvd fant jeg ut at de var en størrelse for lite, så bestemte jeg meg for å selge dem. Så har jeg lagt dem ut i en facebook gruppe som er ment for sånne sko. Etter noen dager har en person kjøpt dem derfra. Nå har det gått over 2 uker, og han som har kjøpt de skoa fra meg vil oppheve kjøpet sitt pga at han mener at disse skoene er falske. Det mener jeg han har ikke krav til for de har blitt bekreftet via GOAT. Også mener jeg at det er litt rart at han vil gjøre det etter så lang tid, ingen vet hva har har gjort med dem. Han sier da at hvis jeg ikke vil oppheve kjøpet skal han anmelde meg i politiet. Jeg lurer på om jeg kan bli straffet da for noe jeg ikke har gjort?Jeg har all bevis på at de er bekreftet via goat og at jeg har sendt ham akkurat de jeg har fått

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi forstår at du er bekymret og det er ikke alltid like enkelt å selge videre. Det er ikke straffbart å selge varer med feil. Ofte truer folk med politiet uten grunn. Den som kjøper sko av deg har rett til å klage på feil inntil to år. Vår anbefaling er at du sender ham de bevisene du har for at skoene er ekte. Det er da opp til den som mener at skoene er falske å bevise at de ikke er det. Forbrukerrådet kan megle hvis du og kjøper ikke blir enig. Lykke til! 


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du en forbruker?

Handlevogner (colourbox.com)

Vi er alle forbrukere når vi shopper, surfer på nettet og mottar reklame. Men visste du at forbrukere også har rettigheter?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Unngå falske merkevarer på nett

Jente shopper på nett (colourbox.com)

Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd